Az életmentés nem állhat meg!

Tudtad, hogy a Plazma Ponton egy óra alatt a súlyos légúti fertőzött betegeken is segíthetsz?

Ez pedig a jelenleg kialakult helyzetben fontosabb, mint valaha.

Legyél Te is plazmaadó és keress évente akár 560.000 Ft juttatást!

Jelentkezem plazmaadónak

Miért jó plazmaadónak lenni?

Íme 5 érv!

Vérplazmádból életmentő gyógyszerek készülnek!

Folyamatos visszajelzést kapsz az egészségi állapotodról!

1 óra kikapcsolódás modern, fiatalos környezetben!

Egy igazi, összetartó közösség részévé válhatsz!

A segítségnyújtást minden alkalommal juttatással honoráljuk!

Hogy válhatsz plazmaadóvá?

1.

Foglalj időpontot!

Foglalj időpontot alkalmassági vizsgálatra, amennyiben elmúltál már 18, de nem vagy még 60 éves, és a testsúlyod meghaladja az 50 kg-ot, de nem több mint 140 kg. Ne felejts el sok folyadékot inni a vizsgálatra érkezés előtti napokban, hogy a vénád jól tapintható legyen.

2.

Gyere el egy alkalmassági vizsgálatra!

Az alkalmassági vizsgálat egy vénakontrollból, orvosi fizikális vizsgálatból, általános állapotfelmérésből és vérvételből áll. Mindenképpen hozd magaddal a személyi igazolványodat, lakcímkártyádat és TAJ kártyádat is.

3.

Legyél rendszeres plazmaadó!

Ha megfelelsz az egészségügyi kritériumoknak és egy hét múlva mindent rendben találunk a laboratóriumi vizsgálati eredményeiden, akkor jöhetsz is plazmát adni, amit általában hetente egyszer javaslunk, de éves szinten maximum 45 alkalommal teheted meg.

Jelentkezem plazmaadónak

Ha alkalmas leszel kaposvári Plazma Pontunkon, akkor plazmaadásonként 10.000 Ft értékű juttatást adunk neked, amely hűségbónusz akciónknak köszönhetően MOST MINDEN 5. ALKALOMMAL ÖSSZESEN 13.000 FT JUTTATÁSRA EMELKEDIK.

MOST ÚJ PLAZMAADÓKÉNT 36.000 Ft* JUTTATÁST SZEREZHETSZ, amennyiben sikeres alkalmassági vizsgálaton veszel részt, majd teljesítesz 3 plazmaadást!

*Az akció 2022.12.01-2022.12.31-ig tart és csak új plazmaadókra érvényes. Részletek a Plazma Ponton.

Költségtérítési táblázat

Jelenleg 8 városban összesen 11 központtal vagyunk jelen az országban.

Budapesten 3, Szegeden pedig 2 Plazma Pont közül is választhatsz, ha úgy döntesz, hogy vérplazmáddal Te is szeretnél segíteni a rászoruló embereken.

Büszkék vagyunk rá, hogy az elmúlt 11 évben már több, mint 1.000.000 plazmaadást bonyolítottunk le. Ezért hálásak vagyunk dolgozóinknak és plazmaadó közösségünk minden tagjának!

Jelentkezem plazmaadónak

Nézz szét videótárunkban!

Kinek segíthetsz?

A vérplazmából készülő gyógyszerek mesterséges úton nem állíthatók elő! Azon túl, hogy számos krónikus betegség kezeléséhez nélkülözhetetlen, az egészség fenntartásához elengedhetetlen készítményt állítanak elő vérplazmából, a súlyos légúti fertőzésből származó, szövődményes betegségek gyógyításában is hatalmas szerepet játszik. Nagy szükség van tehát plazmaadókra!

Egy vérzékeny beteg hetente 2-3 alkalommal ad be magának vérplazmából készült gyógyszert. Egy heti gyógyszeradag előállításához 25 plazmaadóra van szükség! A veleszületett és szerzett immunhiányban szenvedők havonta immunglobulin pótlásra szorulnak, amit plazmából állítanak elő. Egy havi gyógyszeradagjukhoz 10 plazmaadóra van szükség!

Ezen felül plazmából készült készítményeket kapnak:

 • a szepszisben szenvedők
 • a súlyos égési sérültek
 • a csontvelő- és szerv-átültetettek
 • a bárányhimlő és cytomegalovírus fertőzöttek

Kíváncsi vagy, hogy plazmaadóink miért szeretnek hozzánk járni?

 • "Elhatároztuk hogy szeretnénk másokon segíteni, így jutottunk el először a Plazma Pontra, ennek már több, mint három éve. Azóta is minden alkalommal együtt jövünk ide plazmát adni, szinte elrepül az itt töltött idő, nagyon jó kezekben vagyunk. Nem is mennénk már máshová."

  Marian és János, 150-szeres plazmaadóink

  "Négy éve vagyok plazmaadó és amellett, hogy másokon segíthetek, fantasztikus embereket ismerhettem meg a Plazma Ponton az orvosok és az asszisztensek személyében. Szeretek ide járni!"

  Laura, 102-szeres plazmaadónk

 • "Korábban láttam egy videót, amiben betegek nyilatkoztak arról, hogy folyamatosan vérplazmára van szükségük az egészségi állapotuk miatt. Ennek hatására kezdtem el a plazmaadást, amit egy percig sem bántam meg! Fontos számomra, hogy a Plazma Ponton állandó orvosi felügyelet alatt állok, és kellemes környezetben relaxálhatok amíg plazmát adok."

  Anikó, 29-szeres plazmaadónk

Vigyázunk egészségedre!

Szakmailag felkészült kollégáink nemcsak folyamatosan ügyelnek plazmaadóink egészségi állapotára, hanem rendszeresen fel is hívják figyelmüket a megfelelő folyadékpótlásra és a helyes táplálkozás fontosságára.

Plazmaadóként például fontos, hogy plazmaadás előtt ne fogyassz zsíros ételeket! Ha eljössz hozzánk, akkor adunk neked egy összefoglalót a táplálkozási tanácsainkról, amelyben felhívjuk figyelmedet a kerülendő ételekre, italokra.