A Plazmaszolgálat Kft. Magyarországon 2009 óta működtet plazmaferezis állomásokat. Országosan összesen 10 Plazma Ponton várunk plazmaadókat, Budapesten, Szegeden, Győrben, Székesfehérváron, Debrecenben, Kaposváron és Szombathelyen, hamarosan pedig Sopronban is. Büszkék vagyunk rá, hogy az elmúlt 11 évben több, mint 1.000.000 plazmaadást bonyolítottunk le. Ezért hálásak vagyunk dolgozóinknak és plazmaadó közösségünk minden tagjának!

A cég anyavállalata a németországi székhelyű Biotest AG, amely nagy múltra tekint vissza plazmafehérje-termékek és biológiai gyógyszerek gyártása terén. A készítményeket elsősorban a klinikai immunológia, a hematológia és az intenzív betegellátás területén alkalmazzák. Ezek a termékek súlyos és gyakran krónikus betegségben szenvedő páciensek célzott kezelését biztosítják, lehetővé téve, hogy minél teljesebb életet éljenek.

A németországi Dreieichban (Frankfurt mellett) található vállalati központon kívül a Biotestnek nyolc európai országban (Ausztria, Franciaország, Nagy-Britannia, Olaszország, Oroszország, Magyarország, Spanyolország, Svájc), valamint Brazíliában vannak leányvállalatai és kereskedelmi képviseletei.

A plazmafehérje-termékek alapanyaga emberi vérplazma. A Biotest plazmaferezis útján gyűjti be a plazmát saját európai központjaiban. A plazmadonáció és -feldolgozás igen szigorú biztonsági előírások és szabályozások szerint történik, melyet nemzetközi irányelvek vezérelnek, és a hatóságok rendszeresen ellenőriznek. A gyógyszerek Dreieichban, rendkívül szigorúan ellenőrzött körülmények között, több hónap alatt készülnek el.