A Plazmaszolgálat Kft. Magyarországon 2009 óta működtet plazmaferezis állomásokat. Országosan összesen 12 Plazma Ponton várunk plazmaadókat, Budapesten, Szegeden, Győrben, Székesfehérváron, Debrecenben, Kaposváron , Szombathelyen és Sopronban. Büszkék vagyunk rá, hogy az elmúlt 13 évben több, mint 1.700.000 plazmaadást bonyolítottunk le. Ezért hálásak vagyunk dolgozóinknak és plazmaadó közösségünk minden tagjának!

A cég anyavállalata a németországi székhelyű Biotest AG, amely nagy múltra tekint vissza plazmafehérje-termékek és biológiai gyógyszerek gyártása terén. A készítményeket elsősorban a klinikai immunológia, a hematológia és az intenzív betegellátás területén alkalmazzák. Ezek a termékek súlyos és gyakran krónikus betegségben szenvedő páciensek célzott kezelését biztosítják, lehetővé téve, hogy minél teljesebb életet éljenek.

A németországi Dreieichban (Frankfurt mellett) található vállalati központon kívül a Biotestnek nyolc európai országban (Ausztria, Franciaország, Nagy-Britannia, Olaszország, Oroszország, Magyarország, Spanyolország, Svájc), valamint Brazíliában vannak leányvállalatai és kereskedelmi képviseletei.

A plazmafehérje-termékek alapanyaga emberi vérplazma. A Biotest plazmaferezis útján gyűjti be a plazmát saját európai központjaiban. A plazmadonáció és -feldolgozás igen szigorú biztonsági előírások és szabályozások szerint történik, melyet nemzetközi irányelvek vezérelnek, és a hatóságok rendszeresen ellenőriznek. A gyógyszerek Dreieichban, rendkívül szigorúan ellenőrzött körülmények között, több hónap alatt készülnek el.