Megtalálta számítását Szegeden az orosházi lány, Héjjas Kitti. Az elsőéves hallgatónak nemcsak az egyetem tetszik, máris rájött, mivel segíthetne itt másokon.

– Azért jelentkeztem erre az ösztöndíjra, mert nagyon szerettem volna bekerülni a Plazma Pont csapatába. Így bepillantást nyerhetek a plazmaközpont szervezeti működésébe, megismerkedhetek az itteni marketingmunkával, részt vehetek a rendezvényeik szervezésében és lebonyolításában egy olyan csapat tagjaként, amely beteg embereken segít. Várom, hogy kitelepüléseken vehessek részt és beszélhessek a plazmaadás fontosságáról – meséli a 19 éves lány, akinek szívügye mások segítése. Régóta véradó, és alig várja, hogy plazmaadóként is kipróbálja magát. Ezzel sok ember mindennapi gyógyszerellátását segítené, hiszen a vérplazmából életmentő orvosságok készülnek. Amellett, hogy szakmai tapasztalatot szerezhet már az első évében, az ösztöndíjjal szüleinek is tud segíteni, akik lelkileg és anyagilag is támogatják tanulmányait.

Mint mondta, pontosan tudja, milyen feltételei vannak annak, hogy plazmaadó lehessen: „beugró” orvosi vizsgálatokon kell átesnie, és nem árt egészségesen táplálkoznia. Szerencsére a sport sem áll távol tőle, különösen a futást kedveli, és olykor konditerembe is eljut. Egyre több új barátra tesz szert Szegeden, de azért örül neki, hogy a középiskolájából is sok ismerőse itt tanul.

Az albérletben élő lány szabadidejében szívesen veszi kézbe a fakanalat és főz valami finomat. Kitti már megszokta és meg is szerette a várost. Jó, hogy könnyen eljuthat benne bárhová ­– mondja.

– Imádom a matematikát, és minél jobban belelátok a gazdálkodás és menedzsment alapszakba, annál biztosabban érzem, jó helyen vagyok a GTK-n. Később is ezen a területen szeretnék elhelyezkedni, még egy nagyvállalat gazdálkodási részlegén is könnyen elképzelem magam.

Forrás: www.delmagyar.hu

A Plazma Pont-ösztöndíjra, melyet Farkas Laura marketingmunkatárs adott át szeptemberben az egyetemen, harmadik alkalommal pályázhattak az elsőéves közgazdászhallgatók. Az ösztöndíjat olyan diáknak ítélik oda, aki tanulmányai iránt elkötelezett, alázatos és megvan benne az értékteremtésre való hajlam.