Április 17-én a Hemofíliások Baráti Körének támogatása céljából rendeztük meg jótékonysági  futóversenyünket és családi napunkat, ahol minden lefutott kör és megvásárolt tombola után 500 Ft-tal támogattuk az egyesületet, így összesen 385.000 Ft gyűlt össze számukra.

A hemofília, más néven vérzékenység a világon az egyik leggyakrabban előforduló vérzési rendellenesség, mely örökletes és egész életen át tart, jelenleg nem gyógyítható. A vérzékenység oka, hogy a beteg szervezetéből részben vagy teljesen hiányzik egy olyan fehérje, amely elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy a véralvadás folyamata megfelelő módon végbe mehessen.

A futás mellett számtalan családi programmal is kedveskedtünk a látogatóknak, többek között kóstoltatással, termékteszteléssel vártuk őket, de arcfestés és ugrálóvár is várta a legkisebbeket. A rendezvény támogatói közül is sokan jelen voltak a Rukkel-tónál, illetve nagyköveteink is képviseltették magukat az eseményen.

Ha kíváncsi vagy rá, pontosan kik látogattak el a Rukkel-tóhoz és a hemofíliáról is szeretnél többet megtudni, kattints ide, mert a Telexen megjelent cikkünkből ez is kiderül.