Immáron 13 éve működtetünk plazmaadó állomásokat Magyarországon a megbízhatóság, szakértelem és emberközpontúság jegyében. Cégünk számára fontos, hogy az Európai Unió iránymutatásainak megfelelően önellátásra törekedjünk, azaz a magyar betegek magyar donorok által adott plazmából készült gyógyszerkészítményeket kapnak.

Minden egészséges, 18 és 60 év közötti felnőtt lehet plazmaadó, akinek testsúlya 50 és 140 kg között van és sikeres alkalmassági vizsgálaton esett át. Minden esetben részt kell venni az alkalmassági vizsgálaton, hiszen ekkor az orvosok bővebb tájékoztatást kapnak a donorok egészségügyi állapotáról.

A vérplazma egy szalmasárga folyadék, mely 90 %-ban vízből és 10 %-ban gyógyszergyártáshoz szükséges fehérjéből áll. A plazmaadás során, csak a vérplazma kerül levételre, a sejtes elemeket sóoldat kíséretében visszajuttatjuk a szervezetbe. Mindez zárt rendszeren keresztül történik, egyszer használatos eszközökkel, orvosi felügyelet mellett.

Ha szeretnél még többet megtudni rólunk és arról, milyen betegségeket kezelnek vérplazmából készült gyógyszerekkel, kattints ide.