Legyél Te is plazmaadó! Részletek
Ennyi embernek segítettünk már!
4 8 4 0 7

A cég bemutatása

A Plazmaszolgálat Kft. 2009 óta működtet plazmaferezis állomásokat Magyarországon. Az első állomást 2009-ben, a másodikat 2013-ban nyitottuk Budapesten. Harmadik központunkat 2014-ben nyitottuk Szegeden a Mikszáth utcában, a negyedik megnyitására 2016-ban került sor Győrben. Még ugyanezen évben egy újabb szegedi centrummal bővült telephelyeink listája, melyet a Kígyó utcában nyitottunk meg. 2017-től pedig három további vidéki városban várja donorait a Plazma Pont, Székesfehérváron, Debrecenben és Kaposváron. 

A plazmaferezis a véradás egy speciális formája, mely során csak a vérplazma kerül levételre, melyből olyan életmentő gyógyszerek készülnek, melyek szintetikus úton nem állíthatóak elő.

Célunk, hogy megfeleljünk az Európai Unió iránymutatásának, miszerint a tagállamoknak önellátásra kell törekedni a plazmából készült gyógyszerek előállítása területén, azaz a magyar betegek magyar donorok által adott plazmából készült gyógyszereket kaphassanak.

Európában több évtizedes hagyománya van a plazmaferezis állomásoknak, és ez a tevékenység jól megfér a véradással, kiegészítik egymást. Annyira fontos ez a tevékenység, hogy az Európatanács külön a plazmaferezisre vonatkozó irányelveket fogalmazott meg, és ezeket rendszeresen frissíti a tudomány mindenkori állásának megfelelően. A hazai plazmaferezis állomás létrehozása az Uniós elvárásoknak való megfelelést is biztosítja.

Tevékenységünk során mi is az Európatanács legújabb, 2008. évi irányelveit tartjuk be.
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!